fbpx

Recensie: De Notenkraker op My Perfect Book Life

Monica schrijft op My Perfect Book Life over haar liefde voor boeken. De Notenkraker is haar goed bevallen: “De Notenkraker is niet zo dik, maar toch vol met mooie woorden en fantasierijke zinnen. De prachtige illustraties maken het boek compleet. Een must-have voor in je boekenkast!”

Cover en flaptekst
De Notenkraker heeft een hele aparte vorm. Ik vind dit aan de ene kant wel mooi, want zo springt hij eruit, maar aan de andere kant vind ik hem een beetje uit proportie. Hij had van mij iets minder langwerpig mogen zijn, dan had hij tussen mijn planken gepast. Verder is de uitwerking wel super gaaf, met een linnen omslag, voelbare letters en geweldige illustraties op de schutbladen.

Magisch sprookje
Het verhaal was iets anders dan ik had gedacht. Er speelde zich veel meer in de echte wereld af dan in de wereld waar de Notenkraker en de muizen tot leven komen. Dat vond ik wel jammer, maar dat is niet de schuld van het boek natuurlijk. Het verhaal is wel heel bijzonder en ik vind het erg gaaf dat ik eindelijk heb gelezen wat het verhaal van de Notenkraker nu echt is.

Geweldige illustraties
De illustraties in het boek zijn echt geweldig. Ik vind ze super mooi en de stijl past helemaal bij het verhaal. Ze zijn wat geabstraheerd, maar nog steeds herken je alle figuren duidelijk erin en snap je wat er wordt afgebeeld. Er zitten best veel illustraties in en dat vind ik heel fijn, want het is een hele mooie toevoeging aan het verhaal.

Bijzonder taalgebruik
De schrijfstijl van het verhaal vind ik erg bijzonder. Je ziet dit soort schrijfstijl wel vaker in klassieke verhaaltjes, bijvoorbeeld in Alice in Wonderland. Ik vind dat een hele mooie manier van schrijven, met bepaalde woorden en zinnen die echt een soort magie dragen an sich.

De Notenkraker is niet zo dik, maar toch vol met mooie woorden en fantasierijke zinnen. De prachtige illustraties maken het boek compleet. Een must-have voor in je boekenkast!

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.