fbpx

Zac, Mia & Elaine

Soms krijgen we bij Blossom Books mailtjes binnen met een verhaal dat ontzettend veel indruk maakt. Zo ook dat van Elaine.

Zowel op  Zac & Mia als de blogpost van Myrthe over het doneren van haar haar krijgen we veel reacties. Bijvoorbeeld van meiden die zelf ook hun haar afknippen en opsturen naar Stichting Haarwensen, maar ook van lezers die net zoveel van Zac & Mia zijn gaan houden als wij. Van al die book love en Hair Heroes worden we ontzettend blij (en trots). Vorige week kregen we een bijzonder berichtje van Elaine, met haar eigen verhaal. Het maakte zoveel indruk op ons dat we vinden (en Elaine ook) dat we dit met jullie moesten delen. 

 

Elaine:

In juni 2012 heb ik samen met mijn moeder 25 centimeter van mijn haar af laten knippen voor Stichting Haarwensen.  Dit als een soort van laatste ode aan mijn zus, Idelette, die 7 maart 2009 toch nog plotseling aan acute lymfatische leukemie is overleden, na een ziektebed van nog niet eens een half jaar! Ze had dan ook maar 30% overlevingskans, maar was toch altijd optimistisch en we dachten allemaal dat ze het zou gaan halen, zelfs de dokters waren positief. 10 juni 2009 zou ze een beenmergtransplantatie ondergaan, met beenmerg dat van mij getransplanteerd zou worden. Zo ver zijn we dus helaas niet meer gekomen… 7 maart 2014 is het vijf jaar geleden dat ze is overleden, en 6 maart 2009, dus de dag voor haar sterfdag, werd ze 18.. 

Mijn moeder en ik hebben ons haar gedoneerd omdat we gezien hebben hoeveel een pruik kan helpen bij zo’n ernstige ziekte, maar ook naar het voorbeeld van mijn zus. Net voordat haar haar echt uit begon te vallen door de chemo besloot ze het af te knippen, en heeft ze zelf, als kankerpatiënt, haar haar gedoneerd aan Stichting Haarwensen om lotgenootjes te helpen. 

Toen ik jullie ‘actie’ zag over dit onderwerp, dacht ik meteen, laat ik mijn verhaal maar eens delen! Hierbij nog wat foto’s van het knippen!

Bedankt voor het lezen, en bedankt voor het stimuleren van haar doneren aan Stichting Haarwensen! De kinderen hebben het hard nodig.

Tattoos4

 

 

 

We vinden het heel erg bijzonder dat Elaine haar verhaal met ons wilde delen. Dit is waar we onze actie voor hebben opgezet. Tijdens het lezen van Zac & Mia heb je altijd in je hoofd dat het ‘maar’ een verhaal is, maar het gebeurt ook echt en door Elaine en Idelette zijn we ons daar extra bewust van.

Wil jij ook je haar doneren? Lees de blog van Myrthe voor meer informatie.

  • Lotte
  • 08 mrt, 2014
  • 7 reacties

Deel je opmerking

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.