fbpx

#vooropjeverlanglijstje

Cadeautjes kopen moeilijk? NIET MEER! Met de ultieme Gift Guide voor Book Lovers vind jij voor elk type en met elk budget het perfecte cadeau – ook voor jezelf! 

De ultieme gift guide voor booklovers

rand

TYPE: DE FICTIEFANAAT

Wachten elk jaar weer op hun brief van Zweinstein en kunnen het niet laten om altijd even de klerenkast te checken voor een deur naar Narnia. Bij niet-Bookjunkies lachen ze erom en doen ze alsof het een grapje is (is het niet), terwijl ze voorzichtig hun toverstok uit het zicht schuiven.

Budget: onder de €5,-

Magnetische boekenlegger I only date fictional characters.

Budget: € 5,- tot €10,-

We kunnen geen perfectere beker bedenken dan Currently living in a fictional world. En voor hun eigen verhalen/leestips/fanfiction geef je ze natuurlijk het Once upon a time- notitieboekje.

Budget: €10,- tot €20,-

Harteloos van Marissa Meyer. Een romantisch en gruwelijk sprookje dat zich afspeelt in de magische wereld van Alice in Wonderland. En als je echt wilt uitpakken, grijp dan je kans: de prachtige limited edition van List en Leugens is vanaf 16 november maar €19,99!

gift-guide

rand

TYPE: DE LIJSTJESLEZER

Ze hebben lange (lannnngggge) lijsten met boeken op hun telefoon, in hun agenda, op hun Pinterest-boards en op Goodreads, want een goede TBR-lijst kunnen Lijstjeslezers nu eenmaal niet weerstaan. Geen mens heeft ook echt de tijd om al deze boeken te lezen, maar dat weerhoudt de lijstjeslezer er niet van om ze allemaal op te slaan.

Budget: onder de €5,-

Sticky bookmarks zijn ideaal voor Lijstjeslezers. Om te onthouden waar die mooie quote zat (voor hun lijstje met quotes) of het OMG-moment (voor hun Top 5 Meest Schokkende Momenten In Mijn Lievelingsboek).

Budget: € 5,- tot €10,-

Lijstjes maken gaat natuurlijk het beste in een mooi notitieboekje met lijntjes, zoals het Fucking brilliant ideas & other notes­-notitieboekje.

Budget: €10,- tot €20,-

Het Boekendagboek – lijstjes op papier! Die hebben ze vast nog niet! (En anders sowieso niet in zo’n mooie uitgave, toch?) Verder is IK. Notes to my future self ook een erg fijn lijstjesboek.


 gift-guide1
rand

TYPE: DE EMO-LEZER

Doen niets liever dan een lekker potje janken bij een tragisch einde. Ze willen ALL THE FEELS, altijd, en hebben Een weeffout in onze sterren en Voor jou zo vaak gelezen dat de bladzijden helemaal gebobbeld zijn van de tranen.


Budget: onder de € 5,-

De Blossom Books Tissuedoos natuurlijk. Extra absorberend voor ALL THE FEELS.

Budget: € 5,- tot €10,-

De mok Disturb at your own risk is hier misschien wel op z’n plaats. Je weet maar nooit tot welk tranendal een oprecht ‘Welk boek lees je?’ leidt…

Budget: €10,- tot €20,-

Al die emoties zijn uitputtend, dus geef de Emo-lezer een I read past my bedtime-kussensloop. Of een nieuw boek dat garant staat voor een flinke ugly cry. Ik geef je de zon bijvoorbeeld, of Kraai & Koninkrijk (wel even checken of ze List & Leugens al hebben), De hemel begint bij je voeten of Vrees me.

gift-guide2

rand

TYPE: DE BOOKJUNKIE ++ / BINGE READER

Doen NIETS – echt helemaal niets – liever dan lezen. En daarvoor gaan ze ver: liegen, doen alsof ze ziek zijn, expres vertraging oplopen… Alles om dat boek uit te kunnen lezen. En daar voelen ze zich absoluut niet slecht bij #sorrynotsorry.

Budget: onder de € 5,-

De boekenlegger #currentlyreading (want dat verandert per dag), of Ask me about the book I’m reading. (Want ze doen niets liever dan praten over boeken.) De I like big books and I can not lie-tote bag is natuurlijk ook een goeie.

Budget: € 5,- tot €10,-

De BB-mok Just one more chapter. Of het Bibliophile-kussensloop. De stempelset is ook ideaal: als Bookjunkie fungeer je vaak als bibliotheek en is het handig om je naam in een boek te stempelen.

Budget: €10,- tot €20,-

DIKKE boeken zijn het beste voor Binge Readers. Dus kies voor Harteloos (511 bladzijden) of Unplugged (400 bladzijden) of voor List & Leugens (530 bladzijden) – die dankzij een fijne actieprijs van €17,50 prima in je budget past! Een kussensloop met Sleep less, read more is waarschijnlijk ook een hit. Oh, en heb je gezien dat de Engelse hardcovers van De Grisha via ons maar €12,50 kosten? Grijp die kans!

gift-guide3

rand

TYPE: SOMS HOU IK VAN LEZEN (MAAR NIET TE VEEL)

Ook wel bekend als de vakantielezer of de oké-heb-toch-niets-beters-te-doen-nu-lezer. Dikke boeken zijn een no-go, en het verhaal moet een beetje als hun favoriete tv-serie zijn: meeslepend, met interessante personages en lekker veel humor.

Budget: onder de €5,-

Een tasje (bijvoorbeeld met Fight Evil Read Books). Behalve dat je ze zo onbewust nog een duwtje in de goede richting geeft, is het ook een stylish én praktisch cadeau.

Budget: €5,- tot €10,-

Een van onze mokken (iedereen drinkt weleens koffie of thee) of een notitieboekje. En wat dacht je van IK. Notes to my future self?

Budget: €10,- tot €20,-

Met een boek als Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld, Elke dag maandag of Lobsters. Een extreem awkward liefdesverhaal kun je er bijna niet naast zitten. Het is romantisch, grappig en de personages zijn als je het uit hebt als je beste vriend. En als plaatjes beter werken, denk dan aan Nimona (voor maar €15,- tijdens de feestdagen!).

gift-guide6

rand

TYPE: I WISH I WAS A WRITER

Dromen van boeken met hun naam erop, en van bestsellerlijsten. Vaak afwezig, want ze zitten met hun hoofd bij een onopgeloste plotlijn of een personage dat te plat blijft. Lezen ook veel, want iedereen weet: van veel lezen word je een betere schrijver.

Budget: onder de € 5,-

Sticky Bookmarks. Om goede scènes te markeren, mooie zinnen of handige tips in hun schrijfhandboek. Of een Cliffhangers are so…-boekenlegger.

Budget: € 5,- tot €10,-

De mok Shut up, I’m writing natuurlijk. En het Notes from an almost world famous writer-notitieboekje.

Budget: €10,- tot €20,-

Schrijven leer je door af te kijken bij de besten. Verplichte lectuur daarbij is Vrees me van Tahereh Mafi, Ik geef je de zon van Jandy Nelson en Wink Poppy en Midnight van April Genevieve Tucholke. Een kussensloop met Read more books is ook op zijn plaats.

gift-guide4

rand

DE ‘IK HOU NIET VAN LEZEN’-LEZER

Ze zijn er: de mensen die niet van lezen houden. Natuurlijk ben jij vol medelijden (en onbegrip), maar behalve een aai over hun bol zijn er ook nog genoeg cadeautjes te bedenken – die hopelijk hun liefde voor boeken een klein beetje aanwakkert.

Budget: € 5,- tot €10,-

Het Get Shit Done-notitieboekje. Mensen die nooit lezen, hebben – logisch beredeneerd – bakken met tijd over, dus get shit done, zouden wij zeggen. Een bullet journal kost bovendien wat tijd en geduld, dus dat moet goedkomen.

Budget: €10,- tot €20,-

Het Dilemma op Dinsdag-boek is ideaal: het is leeftijdsloos, grappig en je verveelt je dankzij dit boek nooit meer. Voor maar vijftien euro krijg je 1600 dilemma’s. Het is simpel,  je moet kiezen! Hebben ze die al? De Dilemma op Dinsdag-weekkalender dwingt jou en je familie/huisgenoten/vrienden elke week tot een onmogelijke keuze.

Modebewuste niet-lezers geef je Style of Beauty van Lauren Conrad (en als je vijf euro extra hebt kun je ook kiezen voor Celebrate)  of HAIR by Kinki – de laatste heeft ook een feestdagen-actieprijs! Oh, en Nimona is natuurlijk ook altijd een goed idee. Want een boek met veel plaatjes (en dat ook nog zo hilarisch grappig is), vinden ook mensen die niet van lezen houden leuk.


gift-guide5

rand
Meer cadeautjes? Bekijk onze complete Spread the booklove-lijn, en al onze andere boeken. Deel je eigen verlanglijstje met #vooropjeverlanglijstje en help je mede-bookjunkies!

 

Pssst! Je had het misschien al gezien: omdat we weten wat een dramatische invloed de feestdagen op je portemonnee kunnen hebben, zijn een aantal van onze boeken vanaf 12 november tijdelijk in prijs verlaagd. Wat dacht je van List en Leugens voor €17,50 (en de limited edition voor €19,99), Nimona voor maar €15,- en HAIR by Kinki voor €19,99?

 

  • Lotte
  • 08 nov, 2016
  • geen reacties

Deel je opmerking

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.