fbpx

Schrijfwedstrijd – DE WINNAAR!

Het is vandaag niet zomaar een dinsdag. Het is 5 mei 2015. Precies 70 jaar terug werd ons land bevrijd van de Duitse soldaten. Maar, het is ook de dag dat de winnaar van de enige echte, allereerste Blossom Books schrijfwedstrijd wordt bevrijd van de zenuwen…

Ik mocht ooit zelf mijn opa interviewen en zijn levensverhaal op papier zetten voor de speciale uitgave van een boek. Opa was 15 toen de oorlog uitbrak. Hij leek teveel op zijn ondergedoken broer en moest daarom zelf ook onderduiken. Hij maakte de meest angstaanjagende nachten van zijn leven mee, ging bij het verzet en ontsnapte op het nippertje aan de dood. Het werd een verhaal van 20 pagina’s, maar we hadden met gemak een boek kunnen vullen. Ik heb mijn opa nog nooit zo trots gezien als de dag waarop hij het eerste exemplaar overhandigd kreeg.

Opa is bijna 91 en superfit, maar er komt een dag dat het op is. Dat geldt niet alleen voor mijn opa, maar voor de hele generatie die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt. Als zij weg zijn, gaan alle verhalen verloren en dat vind ik eeuwig zonde.

Tijdens mijn stage bij Blossom Books kwam Codenaam Coco bij ons binnen, over de 15-jarige Nicole die zich bij het Belgische verzet voegt. Ik dacht meteen aan mijn opa en zo ontstond de allereerste Blossom Books schrijfwedstrijd. Het werd de perfecte reden om jullie te vragen je opa’s, oma’s, buren en vage kennissen te interviewen over de Tweede Wereldoorlog. We kregen superveel inzendingen en selecteerden de beste tien verhalen. Deze tien hebben alles in de strijd gegooid om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen.

Het was bloedstollend spannend en er is meer, veel meer, dan 4.000 keer gestemd. Jullie verhalen bereikten een bizar groot lezerspubliek en dat moet ergens al voelen als een kleine overwinning. We gaan er echter geen ‘jullie zijn allemaal winnaars’-verhaal van maken, want wedstrijden hebben nou eenmaal een winnaar nodig. Daarom presenteren wij, vol trots, degene met de meeste stemmen op haar verhaal over de Tweede Wereldoorlog… Joany de Vries! GEFELICITEERD, JOANY!! De € 100,- aan boekenbonnen komen jouw kant op én je verhaal komt in de allereerste en super-exclusieve Blossom Books Glossy die overal in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Dank jullie wel voor alle prachtige inzendingen, mooie reacties en vele stemmen.
Jullie zijn de beste!

Lieve groetjes,
Sarah

  • admin
  • 05 mei, 2015
  • geen reacties

Deel je opmerking

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.