fbpx

Doe mee met de Blossom Books Read-a-thon!

De derde editie van de Blossom Books Read-a-thon komt eraan! Lees op 25 (vanaf 20.00 uur), 26, 27 en 28 mei zo veel mogelijk boeken en houd ons en je BB’s (Book Besties) op de hoogte. Samen maken we er één groot leesfeest van!

Twee jaar geleden organiseerden we met behulp van ambassadeur Eline onze eerste Read-a-thon. Het idee: drie dagen lang zo veel mogelijk lezen, samen met honderden andere Proud Bookjunkies! Daarbij gaat het niet eens om hoeveel pagina’s je leest, maar om het feit dat je bewust tijd maakt om te lezen, zeker op  momenten dat je normaal misschien iets anders zou doen. De Blossom Books Read-a-thon was de afgelopen jaren zó leuk dat we de traditie dit jaar voortzetten. We beginnen op Hemelvaartsdag om 20.00 uur ’s avonds en eindigen zondag 28 mei ook om 20.00 uur!

Voor we beginnen is hier een korte handleiding, want een goede voorbereiding voor je Read-a-thon is het halve werk.

Ready? Let’s go!

Je TBR-lijst

Het kiezen tussen al die boeken die je nog moet lezen is een zware klus, dus dat kun je beter doen vóórdat de Read-a-thon begint. Stel je TBR-lijst op, en denk er goed over na: Wat wil je gaan lezen tijdens de Read-a-thon? Binge je een hele serie? Wil je eindelijk dat loeidikke boek eens uitlezen?  Lees je alle boeken van je lievelingsschrijver? Of juist zo veel mogelijk verschillende, nieuwe verhalen? Als je inspiratieloos bent maar graag eens iets nieuws en gevarieerds wil lezen, check dan deze toffe lijst. Welke boeken je gaat lezen is natuurlijk helemaal aan jou, en zodra je klaar bent met je TBR-lijst, kun je hem delen op Twitter, Instagram of Facebook met #TBR en #BBReadathon. Vergeet ons niet te taggen zodat we mee kunnen genieten!

3,2,1… READ

De Blossom Books Read-a-thon begint op 25 mei om 20:00 uur ‘s avonds. Vanaf dat moment staat jouw lange weekend in het teken van lezen, lezen en nog eens lezen. Lekker in de tuin, in je bed, in je favoriete stoel, op de vensterbank, op het strand (als het mooi weer is), bij je oma… Overal kun je het jezelf gemakkelijk maken en even een paar pagina’s lezen!

Tip #1: laat jezelf niet te veel afleiden en leg je telefoon aan de kant tijdens leessprints.

Tip #2: Zorg er ook voor dat je genoeg eten en drinken in de buurt hebt – of lieve ouders die je af en toe komen voorzien. Eline vertelde ons dat read-a-thons best intens kunnen zijn. ‘Je gaat lezen en lezen en lezen, maar er komt een punt dat je moet slapen of drinken of eten. DOE DIT OOK! Het is niet de bedoeling dat je drie dagen niet slaapt, of volledig uitdroogt.’ Dus denk daaraan vóór je straks helemaal verdiept bent in je boek. Daarbij, niets is fijner dan het lezen van een goed boek met de geur van je favoriete thee en iets lekkers te knabbelen in de buurt!

Spread the booklove!

Tijdens de read-a-thon vinden wij het supertof om op de hoogte te blijven van je inspanningen. Deel dus je vorderingen, je dipjes, je blijheid of leuke quotes vooral met #BBReadathon op social media! Zo motiveer je elkaar en wordt je door eventuele leesdipjes heen gesleept. Ook wij zullen actief meekijken (en meelezen) tijdens de Read-a-thon.

Ook hebben we, net als vorig jaar, allerlei leuke plannen om het lezen makkelijker te maken. Elke dag komt er om 10:00 uur en 17:00 uur een challenge online. Kijk op Twitter, Instagram of Facebook en doe mee! Als je aan alle challenges meedoet, maak je kans op een Blossom Books-pakket t.w.v. € 25,-.

Daarnaast ‘sprinten’ we elke dag van 11:30 uur tot 12:00 uur (in je lunchpauze!) en van 19:30 uur tot 20:00 uur. Tijdens de sprint lees je in een half uurtje zo veel mogelijk. Aan het einde deel je hoeveel pagina’s je gelezen hebt. Kijk uit: het kan zomaar zijn dat mensen het niet eerlijk vinden dat je zóveel hebt kunnen lezen in een half uur – of misschien wordt je zelf wel jaloers op anderen! Het is social reading en dat maakt het zo leuk!

Wrap up

Op 28 mei om 20.00 uur eindigt de Blossom Books Read-a-thon en kun je uitgeput in slaap vallen – hopelijk met de meest fantastische verhalen nog vers in je hoofd. De volgende dag (of meteen, als je nog vol adrenaline zit) willen wij natuurlijk weten wat en hoeveel je hebt gelezen! Geef jezelf vooral een schouderklopje, want hoe groot of klein je doel ook was: je hebt net een hele marathon gelezen en mag best trots op jezelf zijn!

Winnen

Om je te helpen en te motiveren, bedachten wij een paar vette winacties.

 • De challenges: doe mee met de challenges die verschijnen op social media (volgens het schema onderaan dit artikel) en maak kans op een Blossom Books-pakket ter waarde van € 25,00!
 • Doe actief mee op social media en maak kans op:
  • Een boek naar keuze door je ervaringen te delen met #BBreadathon op Twitter
  • Onze officiële Bookstagram Cards door je beste leesfoto met de hashtag online te zetten op Instagram
  • Een boek naar keuze door ons te taggen wanneer je je Facebook status in ‘Reading’ verandert en de headers van de #BBReadathon gebruikt

Wij hebben er superveel zin in! Laat je weten of je mee doet? Er is een Facebook-event, je kunt speciale headers gebruiken op je social media en de hashtag #BBReadathon is hierbij ook officieel geopend!

HEEL VEEL LEESPLEZIER <3

DE PLANNING:

Donderdag
20:00 uur  Ready, set, GO!
21:00 uur  CHALLENGE #1

Vrijdag
10:00 uur CHALLENGE #2
11:30 uur SPRINT
17:00 uur CHALLENGE #3
19:30 uur SPRINT

Zaterdag
10:00 uur CHALLENGE #4
11:30 uur SPRINT
17:00 uur CHALLENGE #5
19:30 uur SPRINT

Zondag
10:00 uur CHALLENGE #6
11:30 uur SPRINT
17:00 uur SPRINT
19:30 uur EINDSPRINT

20:00 uur EINDE

Challenges:
Check de social media (Instagram, Twitter en Facebook) om te kijken welke challenge je op dat moment aan kunt gaan! Probeer ‘m voor aanvang van de volgende challenge af te hebben, en wie weet win jij dat Blossom Books-pakket!

Sprints:
Doe je telefoon weg, je computer uit en zet je ‘Shut up, I’m reading’-mok op tafel. Tijdens de sprints laat jij je door niets en niemand afleiden en lees je zoveel mogelijk pagina’s! De sprints duren 30 minuten.

 • Myrthe
 • 17 mei, 2017
 • geen reacties

Deel je opmerking

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.