fbpx

De Grisha Read-a-long

OOYEAH! In oktober organiseren we voor allereerst een read-a-long en dit jaar zal deze in het teken staan van DE GRISHA! List & Leugens, het eerste deel van de nieuwe serie van Leigh Bardugo, zal 31 oktober verschijnen én Leigh Bardugo is erbij, dus genoeg reden om de boeken groot onder de aandacht te brengen!

#GrishaReadalong
Ben je inmiddels half vergeten waar het allemaal begon? Staan de Grisha boeken te pronken op je plank (want ze zijn mooooi, al zeggen we het zelf), maar is je to-read lijst zo eindeloos dat je er eerder niet aan toe bent gekomen? Dan is dit de uitgelezen kans om Ravka (opnieuw) te bezoeken! Niets is beter dan samen te kunnen speculeren over plotwendingen of te fangirlen over de boeken met de details van die ene scène nog helemaal in je hoofd. Dus nodig al je vrienden en vriendinnen uit om mee te lezen en doe mee met de #GrishaReadalong op sociale media! De read-a-long begint op 1 oktober met Schim & Schaduw en eindigt op de 31ste met de korte verhalen (meer info hierover vind je op onze boekenpagina).

De planning
Als je meedoet met een read-a-long lees je hetzelfde boek op hetzelfde moment zodat je allemaal over hetzelfde praat en geen spoilers weggeeft.We gaan de volgende planning aanhouden:

Schim & Schaduw: donderdag 1 oktober – zondag 11 oktober
Dreiging & Duisternis: maandag 12 oktober – zondag 18 oktober
Val & Verlossing: maandag 19 oktober – zondag 25 oktober
Korte verhalen: maandag 26 oktober – zaterdag 31 oktober

Sprints
De Grisha trilogie beslaat bijna 1200 (!) pagina’s – en dan rekenen we de korte verhalen niet eens mee. Dat is behoorlijk wat, dus misschien kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. Daarom organiseren we de hele maand lang sprints. Telefoon op stil, laptop weg en tv uit. De wereld kan heus wel even wachten terwijl je een halfuur of een uur Alina’s wereld in duikt, en wel op deze dagen en tijden:

Dinsdag: 20.30 – 21.00 uur
Donderdag: 20.00 – 20.30 uur
Zaterdag: 08.00 – 09.00 uur + 16.00 – 17.00 uur
Zondag: 10.30 – 11.30 (yes, uitslapen) + 16.00 – 17.00 uur

Challenges
Drie keer per week kun je meedoen aan speciale challenges, waarvoor je vervolgens twee dagen hebt om ze uit te voeren. Wat voor soort uitdagingen je kunt verwachten? Dat verklappen we nog niet. 😉

Wrap-ups
Niet iedereen leest even snel. We vragen jullie dan ook om alsje-, alsjeblieft geen spoilers te plaatsen!

Puss in Boots

Maarrr. We snappen heel goed dat je staat te springen om over de boeken in discussie te gaan. En dat kan! Elke zondag van 19.00 – 20.00 chatten onze ambassadeurs met jullie in een Facebookgroep. Verder plaatsen we aan het eind van elke week een wrap-up op onze website met alles wat er gedurende de week is gebeurd op sociale media. In de reacties kun je ook je theorieën voor het volgende boek delen en praten over wat er tot dan toe allemaal is gebeurd.

Winnen!
Een read-a-long is niet compleet zonder mooie winacties. Laten wij die nou hebben! Je maakt kans op drie supertoffe prijzen en geloof ons, you want these.

Voor de non-geïnitieerden (uhh, wat? Ja, de mensen die de Grisha-trilogie nog niet kennen en zich dus eigenlijk best wel moeten schamen maar die we natuurlijk met open armen ontvangen) onder ons geven we twee sets van de hele Grisha trilogie weg (één Nederlandstalige en één Engelstalige). Wat je hiervoor moet doen? Plaats op je Facebook, Twitter of Instagram een foto van een leeg stuk plank in jouw boekenkast, dat uiteraard met Leigh Bardugo’s boeken moet worden opgevuld. Op 21 september maken we de winnaars bekend. Niet vergeten: tag je foto met #GrishaReadalong, anders kunnen we ’m niet vinden! Vermeld ook of je de Nederlands- of Engelstalige set wilt winnen.

Of je de Grisha trilogie al in huis hebt of niet, als je meedoet aan de read-a-long maak je sowieso kans op List & Leugens, Leigh Bardugo’s nieuwe boek dat op 31 oktober uit komt! We verloten er drie in totaal. Deel dit artikel op je favoriete sociale media met #GrishaReadalong, zodat we weten dat je meeleest!

Tenslotte, voor de echte Grisha die hards, is er nog de grote hoofdprijs

Jij hebt alle boeken al láng in je kast staan en je bent met alle uithoeken van Ravka bekend. List & Leugens staat al maanden op je wensenlijstje (en het vervolg trouwens ook). Je naam verschijnt bij alle wrap-ups en je doet superactief mee aan de challenges. Kortom: Nederland kent geen grotere Grisha fan dan jij – alleen Leigh Bardugo ontmoeten staat nog op je Grisha bucket list. Niet voor lang! Ja, eerlijk waar: we mogen één fan supergelukkig maken met een meet & greet met Leigh Bardugo zelf!

Everybody stay calm!
Deze prijs gaat natuurlijk niet naar zomaar iemand, maar naar iemand die de Grisha trilogie ádemt. Dus herken jij jezelf in de alinea hierboven? We zeggen het nog maar een keer – laat het inzinken: dan ontmoet jij Leigh Bardugo straks misschien in hoogsteigen persoon!

Wat nu?
Vertel iedereen dat je meedoet aan de read-a-long met #GrishaReadalong en bereid je vast voor… nog maar twee weken te gaan!

  • Myrthe
  • 14 sep, 2015
  • geen reacties

Deel je opmerking

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.