fbpx

Een nieuw boek van Leigh Bardugo!

Een nieuw boek van Leigh Bardugo! (Vinden jullie dat ook een van de leukste zinnetjes ooit? Begin volgend jaar verschijnt KING OF SCARS, over Nicolai. Dit is wat we weten!

Goed nieuws voor alle Grisha-fans: In Leigh Bardugo’s nieuwe boek keert ze niet alleen terug naar de wereld die ze creëerde, maar het draait ook nog eens om een van haar meest geliefde personages. King of Scars gaat over Nikolai Lantsov, Koning van Ravka, die we voor het eerst ontmoetten in de Grisha-boeken als de jonge en mysterieuze kapitein Sturmhond.

Leigh had niet gepland om een boek te schrijven over Nikolai. Eigenlijk had ze niet eens gedacht dat hij de trilogie zou overleven. “Om heel eerlijk te zijn: het was de bedoeling dat Nikolai Lantsov zou sterven aan het einde van Dreiging en duisternis,” vertelt Leigh. “Ik was van plan om zijn moord – door toedoen van zijn broer – in de schoenen te schuiven van de hoofdrolspeelster, wat haar zou dwingen om de hoofdstad te ontvluchten. Bloed! Tranen! Politieke intriges! En dan door naar het einde van de trilogie.”

Dit is natuurlijk niet hoe het uiteindelijk is gelopen. “Toen ik over mijn vrijbuiterprins met een talent voor uitvindingen, en geen enkel talent voor het houden van zijn mond begon te schrijven wilde ik niet meer stoppen,” legt Leigh uit. “Misschien is het geen verrassing (al helemaal niet voor hem) dat Nikolai het personage is waar ik de meeste vragen over krijg. Heeft hij geluk gevonden? Wie zal zijn koningin worden? Hoe slecht waren de gedichten die hij tijdens zijn studie schreef? Ik hield altijd mijn mond, omdat ik wist dat ik verder wilde gaan met zijn verhaal als de tijd rijp was. In King of Scars kan ik die vragen eindelijk beantwoorden, en meer – al zal je me misschien niet bepaald bedanken voor de gedichten.”

Er is dan misschien nog geen precieze publicatiedatum voor King of Scars, maar we kunnen al wel iets meer vertellen over het boek dankzij de officiële samenvatting van het Engelse boek:

Nikolai Lantsov heeft altijd al een gave gehad voor het onmogelijke. Niemand weet wat hij heeft meegemaakt tijdens de bloederige burgeroorlog in zijn land – en zo wil hij het graag houden. Nu zijn vijanden zich verzamelen aan de verzwakte grenzen, moet de jonge koning een manier vinden om Ravka’s geldkist te vullen, nieuwe allianties te vormen en een groeiende dreiging voor het eens zo grote Grishaleger stoppen.

Maar elke dag wordt een duistere magie in hem sterker en dreigt alles wat hij heeft opgebouwd te verwoesten. Met de hulp van een jonge monnik en een legendarische Stormblazer reist Nikolai naar alle uithoeken van Ravka, om de diepste magie op te zoeken en zo de verschrikkelijke erfenis in zijn lichaam te verslaan. Hij zal alles riskeren om zijn land en zichzelf te redden. Maar sommige geheimen zijn niet gemaakt om begraven te blijven – en sommige wonden zijn niet bedoeld om te helen.

Leigh vertelde ook over het proces rondom het omslag voor King of Scars. “Toen het designteam met dit idee kwam hadden we een telefonisch conferentiegesprek met een verschrikkelijke echo. Ze hadden me schetsen gestuurd en een aantal voorbeelden van het werk van Billelis, de artiest die ze in gedachten hadden voor deze omslag,” legt ze uit. “Dus ik had een vaag idee van het concept dat ze voorstelden, maar ik heb waarschijnlijk maar de helft verstaan van wat er tijdens het gesprek werd gezegd. Het maakte eigenlijk niet zo veel uit. Nadat ze De taal der doornen in een kunstwerk hadden getransformeerd wist ik dat dit team alles kon en vertrouwde ik ze volledig. Ze hebben niet alleen geweldig werk geleverd, ze hebben me versteld doen staan.”

Dit artikel is vertaald vanuit de cover reveal en een preview van EW.

  • Lotte
  • 31 mei, 2018
  • geen reacties

Deel je opmerking

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.