fbpx

Doe mee met de schrijfwedstrijd!

Droom jij van een schrijf carrière? (Eh, ja!?!?) Grijp dan nu je kans. Blossom Books organiseert een schrijfwedstrijd over de Tweede Wereldoorlog en jij mag meedoen!

Hoever zou jij gaan voor vrijheid? Zou je liegen tegen je familie? De vriendschap met je beste vriendin verbreken? Zou jij je leven riskeren?

Het verhaal van de 15-jarige Nicole uit Codenaam Coco heeft op veel lezers indruk gemaakt. Het lijkt misschien lang geleden, maar iedereen heeft wel een connectie met iemand die zelf de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt. Iemand met een schat aan verhalen, die ongeschreven zomaar verloren zouden kunnen gaan. En dit is waar jouw aandeel in het vastleggen van de geschiedenis komt kijken.

Interview je opa, buurvrouw of bijvoorbeeld de groenteboer en gebruik dit als inspiratie voor je verhaal. Je kunt ze van alles vragen over de oorlog en over het verzet, maar bijvoorbeeld ook over de invloed die de oorlog heeft gehad op het leven na de bevrijding op 5 mei 1945. Het thema is de Tweede Wereldoorlog, maar het onderwerp, de invalshoek en het tijdsbestek mag je helemaal zelf kiezen. Mocht het verhaal nou wat extra’s nodig hebben om beter overgebracht te worden, dan ben je vrij om hier en daar enigszins met de waarheid te spelen.

Je kunt tot en met 1 maart 2015 je verhaal van 500-1000 woorden mailen naar info[at]blossombooks.nl. Op 1 april (geen grap!) maken wij de top tien bekend. Deze verhalen publiceren we op de website en vanaf dat moment is de keuze aan het grote publiek. Via de site kan er namelijk gestemd worden op het beste verhaal. Deze stemperiode duurt tot 1 mei en dan maken we op 5 mei 2015, de 70e Bevrijdingsdag, de definitieve winnaar bekend.

Maar, wat win je dan eigenlijk? Eeuwige roem, obviously. Alsof dat nog niet genoeg is, win je ook maar liefst €100,- aan boekenbonnen én wordt je verhaal gepubliceerd in het Blossom Books Magazine dat overal in Nederland verkrijgbaar is.

Veel succes!

P.S. Inspiratie nodig? Dit zijn de schrijftips van onze auteurs en deze zijn van de beste uitgever ter wereld. Eitje, toch?

  • admin
  • 25 dec, 2014
  • geen reacties

Deel je opmerking

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.