fbpx

De Blossom Books Read-a-thon!

Doe je mee met onze read-a-thon? Lees op 8, 9 en 10 mei zo veel mogelijk boeken en houd ons en je BB’s (Book Besties) op de hoogte!

Onze ambassadeur Eline barst van de ideeën. Eén daarvan is een Read-a-thon, waarbij je zo veel mogelijk boeken binnen een bepaalde tijd leest. Een te gek idee natuurlijk, en daarom vindt in het weekend van 8, 9 en 10 mei de eerste Blossom Books Read-a-thon plaats!

Je TBR-lijst
Voordat je kunt beginnen, stel je eerst je TBR-lijst op. Wat wil je gaan lezen tijdens de Read-a-thon? Binge je een hele serie? Of wil je eindelijk dat loeidikke boek eens uitlezen? Alle boeken van je lievelingsschrijver? Of juist zo veel mogelijk verschillende, nieuwe verhalen? Als je inspiratieloos bent, check dan deze toffe lijst. Je bent volledig vrij in je keuze van boeken. Je lijst kun je delen op Twitter, Instagram of Facebook met #TBR en #BBReadathon

3,2,1… READ
De Blossom Books Read-a-thon begint op 7 mei om 20.00 uur. Vanaf dat moment staat jouw weekend in het teken van lezen, lezen en nog eens lezen. Lekker in de tuin, in bed, in je favoriete stoel, de vensterbank, het strand (als het mooi weer is), bij je oma… Alles om zo veel mogelijk te lezen! Tip: leg je telefoon aan de kant. En zorg dat je genoeg eten en drinken in de buurt hebt – of lieve ouders die je af en toe daarvan komen voorzien.

 21

Eat, sleep, read, repeat
Tijdens de read-a-thon vinden wij het supertof om op de hoogte te blijven van je inspanningen. Dus deel je vorderingen, je dipjes, je blijheid of leuke quotes vooral met #BBReadathon! Zo motiveer je elkaar en wordt je door eventuele leesdipjes heen gesleept. Spread the booklove!

Maar eh, neem eat, sleep, read, repeat wel heel letterlijk. Ambassadeur Eline weet uit ervaring dat read-a-thons best intens kunnen zijn. ‘Je gaat lezen en lezen en lezen, maar er komt een punt dat je moet slapen of drinken of eten. DOE DIT OOK! Het is niet de bedoeling dat je drie dagen niet slaapt, of volledig uitdroogt.’ Daar kunnen wij het natuurlijk alleen maar mee eens zijn. Het klinkt nu logisch, maar als je straks helemaal verdiept bent in je boek, kun je dat zomaar vergeten.

Spread the booklove
Eline heeft voor de read-a-thon allemaal leuke plannen om het lezen makkelijker te maken. Een sprint bijvoorbeeld, waarin je in korte tijd (15-60 minuten) zo veel mogelijk leest. Aan het einde deel je hoe veel pagina’s gelezen hebben en gil je tegen mensen dat het niet eerlijk is dat ze ZOVEEL hebben gelezen. Of ze gillen dat tegen jou. Het is social reading en dat maakt het zo leuk!
De activiteiten krijg je te horen van je BB’s of via social media. Wij zorgen dat we het overal zo bekend mogelijk maken!

Wrap up
Op 10 mei om 20.00 uur eindigt de Blossom Books Read-a-thon. Je mag dan uitgeput in slaap vallen. De volgende dag (of meteen, als je nog vol adrenaline zit) willen wij natuurlijk weten wat je hebt gelezen! Geef jezelf vooral een schouderklopje, want hoe groot of klein je doel ook was: je hebt net een marathon gelezen en je mag trots op jezelf zijn!

12340

Winnen
Om je te helpen en te motiveren, bedachten wij een paar vette winacties.

Instagram: Deel jouw leesfoto op Instagram met hashtag #BBreadathon en maak kans op het vervolg op het boek dat je aan het lezen bent. (Maar let op: we kunnen natuurlijk alleen Blossom Books-vervolgen voor je regelen.)

Facebook: Update je status in ‘Reading’ (daar is helemaal een speciaal dingetje voor door Facebook aangemaakt), tag ons in je post en maak kans op het vervolg op het boek dat je aan het lezen bent – als dat natuurlijk een Blossom Books-boek is! (En gebruik ook daar #BBReadathon, dat zoekt lekker makkelijk voor ons).

Twitter: Deel je ervaringen met #BBreadathon en maak kans op een boek naar keuze!

Wij hebben er superveel zin in! Laat je weten of je mee doet? Er is een Facebook-event en #BBReadathon is hierbij ook officieel geopend!

TIMETABLE

zaterdag
12.00 uur CHALLENGE #3
14.00 uur SPRINT
17.00 uur CHALLENGE #4
20.45 uur SPRINT

zondag
12.00 uur CHALLENGE #5
14.00 uur SPRINT
17.00 uur CHALLENGE #6
19.15 uur SPRINT

Challenges:
Check de social media (Twitter en Facebook) om te kijken wat de uitdaging wordt! Probeer ‘m voor aanvang van de volgende challenge af te hebben!

Sprints:
Telefoon weg, computer uit en je Shut up, I’m reading-mok op tafel: tijdens de sprints laat jij je door niets en niemand afleiden en lees je zoveel mogelijk pagina’s! De sprints duren 45 minuten.

  • Lotte
  • 29 apr, 2015
  • geen reacties

Deel je opmerking

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.