fbpx

Blossom Books goes English

Bij jullie eigen vertrouwde uitgeverijtje zullen jullie vanaf dit najaar niet alleen maar Nederlandstalige boeken vinden, maar ook Engelse! Het huh, hoe, waarom en HUH en nog meer huh, lees je hieronder!

Ten eerste: WE ZIJN SUPERTROTS EN BLIJ DAT WE DIT GAAN DOEN!

Ten tweede: om beter te begrijpen waarom we dit doen (naast dat het gewoon heel erg tof is natuurlijk) moet ik een en ander uitleggen over de boekenmarkt. Ik doe heel erg mijn best om hier geen zeikerig stukje van te maken hoe dus vergeef me als het wel zo is.

Het zal lang niet voor jullie allemaal gelden, maar een aantal van jullie lezen ook graag in het Engels. Helemaal niks mis mee natuurlijk, wij doen dat zelf ook wel eens! Maar voor ons als Nederlandse uitgeverij is dat soms wel even slikken: wij kunnen alleen bestaan omdat er nog heel veel mensen zijn die graag in het Nederlands lezen, maar hoe minder dat er worden, hoe moeilijker wij het krijgen…

Wij merken nu al best vaak dat een deel van onze lezers soms halverwege een serie overstapt naar de Engelse editie omdat ze niet meer kunnen wachten tot de vertaling klaar is. Of dat als we een boek hebben aangekondigd, ze zó nieuwsgierig zijn geworden dat ze het boek alvast in het Engels lezen. Beide gevallen begrijpen we helemaal (en het is ook een heel groot compliment!), maar vinden we ook jammer omdat het betekent dat we -om het maar even heel plat te zeggen- een boek minder verkopen -en tegenwoordig telt ieder boek dubbel en dwars.

Tijd om naar een oplossing te zoeken dus!

Dikke vette voordelen voor jullie
Het was heel snel duidelijk wat we moesten doen: ook Engelse boeken gaan verkopen! Dus sloten we een deal met MacMillan en regelden we dat wij in Nederland The Grisha-trilogy van Leigh Bardugo mogen verkopen. Voor jullie levert dat enorm veel voordelen op:

1) als je online wil bestellen, heb je het boek binnen een dag in huis
2) je hoeft niet meer bang te zijn dat het vliegtuig met je pakketje neerstort of dat de boot zinkt. Wij slaan de boeken gewoon op in Nederland
3) geen peperdure verzendkosten meer, via libris.nl bestel je ze straks gratis online OF je pikt ‘m gewoon op bij je lievelingsboekhandel (nog beter)
en 4) je helpt ons er een beetje mee zodat wij nog heel veel jaren lang en gelukkig kunnen blijven bestaan en de mooiste boeken kunnen blijven uitgeven.

Shadow and Bone + Storm and Stone + Ruin and Rising
We konden niet in een keer bij alle contracten die we hebben de Engelse distributie regelen, dus we zijn gewoon maar met onze nieuwste serie begonnen. Over een paar weken kun je dus via ons The Grisha-trilogy in het Engels kopen! Het is de bedoeling dat we dit gaan uitbreiden met ook wat oudere titels en dat van alles wat nog op de planning staat ook de Engelse editie wordt aangeboden. En wellicht dat we het straks wel verder gaan trekken dan alleen onze eigen titels…

Uiteraard houden we jullie op de hoogte over de voortgang hiervan. Enne, we zijn heel benieuwd wat jullie hiervan vinden, dus kom maar op met die reacties!

Ik lees boeken liever in het Engels dan in het Nederlands

  • Ja, klopt! (64%, 198 Votes)
  • Nee, ik lees veel liever in het Nederlands! (36%, 111 Votes)

Totaal aantal stemmen: 309

Laden ... Laden ...

Liefs Myrthe

  • Myrthe
  • 21 aug, 2014
  • geen reacties

Deel je opmerking

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.