fbpx

Big news voor Blossom Books!

Vanaf 1 januari gaat Blossom Books alleen verder! Het is dan geen imprint meer van Uitgeverij Kluitman, maar een zelfstandige uitgeverij. Lees hier het officiële persbericht.

Kluitman verkoopt Blossom Books

Uitgeverij Kluitman verkoopt per 1 januari 2017 Blossom Books, dat verdergaat als zelfstandige uitgeverij

Alkmaar – Uitgeverij Kluitman verkoopt haar imprint Blossom Books. Per 1 januari 2017 zal de Young Adult-imprint Blossom Books onder leiding van Myrthe Spiteri zelfstandig verdergaan.
Reden van de verzelfstandiging is de groei van Blossom Books de afgelopen jaren. Beide partijen vinden dat de verdere uitbouw van de imprint als zelfstandige unit op deze manier beter tot zijn recht kan komen. Bij intern overleg betreffende een geschikte overnamekandidaat was Myrthe Spiteri de eerste gegadigde aan wie werd gedacht. Sinds de start in 2010 hebben Kluitman en de huidige uitgever Myrthe Spiteri de imprint tot een succes weten uit te bouwen. Spiteri koopt de imprint met hulp van twee investeerders en zal het bedrijf in Utrecht voortzetten. Blossom Books-redacteur Lotte Dijkstra zal meeverhuizen en werkzaam blijven voor de imprint.
Voor uitgeverij Kluitman en imprint Pepper Books staan voor de komende jaren nieuwe plannen op stapel. Mariska Budding blijft als uitgever verantwoordelijk voor beide fondsen.
——-
We gaan het dus in ons eentje doen! Superspannend, maar we hebben er heel veel zin in. Voor jullie verandert er trouwens niet veel hoor: we blijven gewoon mooie boeken maken, leuke events organiseren en full-time booklove verspreiden.
PS: We zijn per januari 2017 op zoek naar een uitvoerend- en online marketingstagiaire! Bij interesse kun je mailen naar info[at]blossombooks.nl!
  • Lotte
  • 17 okt, 2016
  • geen reacties

Deel je opmerking

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.