fbpx

15 films met boekenwinkels

Omdat elke film er leuker van wordt: 15 films die zich (onder andere) afspelen in een boekenwinkel.

 

Notting Hill (1999)

1

Dit is natuurlijk de klassieker onder de boekwinkelfilms. (Is dat een genre? Nu wel.) Notting Hill vervult een aantal van je boekwinkelfantasieën: eigenzinnige medewerkers, een beroemdheid die van boeken houdt en aantrekkelijke Engelse boekverkopers.

 

You’ve Got Mail (1998)

2

Op een goede tweede plaats, You’ve got mail. Over de eigenaresse van een kleine boekhandel die het moet opnemen tegen een boekhandelgigant. En ondertussen worden ze via de mail per ongeluk verliefd op elkaar.  (Check in de trailer ook die retro computers…)

 

The Ninth Gate (1999)

3

Nog cooler dan een film-boekenwinkel is een film-boekenwinkel die ook een poort is naar de hel.

Hugo (2011)

4

De boekenwinkel in Hugo behoort tot de absolute top. Alles is zo leuk door elkaar gegooid en in leer gebonden.

 

Harry Potter and The Chamber of Secrets (2002)

5

 

Ik wil ook naar een boekenwinkel die een aparte kast voor drakenboeken heeft. Denk je dat ik kan pinnen bij Klieder & Vlek?

 

The Never Ending Story (1984)

 

Het gekste boek dat ooit in een film verscheen is The Never Ending Story (in het Nederlands Het oneindige verhaal), dat uit dit vrij griezelige winkeltje kwam. Ik bedoel maar, de slechterik in het boek is… het niets. Pure vergetelheid. Ik heb er nog steeds nachtmerries over.

 

When Harry Met Sally (1989)

7

 

“Some is staring at you in ‘Personal Growth.’’  De film mag dan al wat ouder zijn, het is een er eentje die je echt gezien moet hebben.

 

Before Sunset (2004)

8

Voor zover wij weten is dit de enige film waarin de beroemde Parijse boekwinkel, Shakespeare and Company, voorkomt. Het past precies bij de rest van de film.

 

Dan in Real Life (2004)

9

Notting Hill is natuurlijk de klassieker als het gaat om verliefd worden in een boekhandel, maar Dan in real lifemet Steve Carrell and Juliette Binoche is ook erg leuk.

The Big Sleep (1946)

10

Oké, zullen we nu een paar échte klassiekers bespreken? In The Big Sleep wordt een boekhandel de sleutel tot… Nou ja. We willen niet te veel spoilers geven. Maar Bogart (icoon van de filmgeschiedenis) in een boekenwinkel zou al interessant genoeg moeten zijn, niet?

Funny Face  (1957)

11

Fred Astaire speelt een fotograaf die op zoek is naar twee modellen die zowel slim als knap zijn en komt Audrey Hepburn tegen, een van de knapste vrouwen van de twintigste eeuw. Zij werkt in een – juist – boekenwinkel. (Waarschuwing: Dit is een musical. Wees voorbereid.)

Desperado (1995)

12

Had je aan het begin van deze lijst geloofd dat Salma Hayek op de tweede plaats zou komen qua mooie boekwinkeleigenaars? (Audrey Hepburn staat natuurlijk op 1.) Overigens zijn de boeken niet meer dan een achtergrond voor de overdreven vechtscènes.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

13

Eternal sunshine of the spotless mind heeft één van de coolste boekwinkelscènes uit dit lijstje.

 

Manhattan (1979)

14

 

Een boekenwinkel. Woody Allen. Meryl Streep. Driedubbel check. Kijken.

Belle en het beest (1991)

15

Belle en het Beest heeft een geweldige scène met een ah-mazing bibliotheek EN een geweldige scène met een boekwinkel. Dus je kunt dit zien als een romantisch sprookje, maar ik zie het meer als het verhaal van een boekenwurm die eerst moet schooien bij de plaatselijke boekwinkel voor een boek, maar uiteindelijk eindigt met een privébibliotheek waar het koningshuis trots op zou zijn. Althans, zo zie ik het.

 

Bron: Bookriot.

 

Wat is jouw favoriete boekenwinkel-film?

 

____________________________

  • Lotte
  • 10 sep, 2014
  • geen reacties

Deel je opmerking

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.