fbpx

Hannah Witton schreef Doe het!

Vanaf vandaag ligt Doe het van Hannah Witton in de winkel! Een boek over seks (en nog veel meer) koop je misschien niet zo snel zelf, maar we gaan je nu overtuigen om het wél te doen. Lees snel verder!

Wie is Hannah?

Hannah Witton ken je misschien van haar gelijknamige YouTube-kanaal. Ze is ergens in de twintig, woont in Londen en maakt al sinds 2011 video’s over seks en relaties (en over boeken, het leven als twintiger, en dronken-advies-filmpjes). Ze studeerde geschiedenis aan de universiteit van Birmingham en specialiseerde zich in seksuele geschiedenis.
Hannah heeft Colitis Ulcerosa, een darmziekte. In januari 2018 werd haar dikke darm verwijderd, en heeft ze een stoma. Ze maakt daarom ook veel content over leven met een stoma en chronisch ziek zijn. Doe het is haar eerste boek.

(O ja, ze is een Huffelpuf. ) 

 

Doe het!

Sexting. Je maagdelijkheid verliezen. Ja en nee zeggen. Porno kijken.

Laten we eerlijk zijn: het is soms lastig, ongemakkelijk of verwarrend om ‘het’ te doen. Ik ken niemand (inclusief mezelf) die alles weet over seks. Daarom heb ik een boek geschreven vol eerlijke, hilarische (en soms ongemakkelijke) anekdotes, bekentenissen en onthullingen. En omdat niemand alle antwoorden heeft, heb ik ook een paar vrienden gevraagd om over hun ervaringen te vertellen.

We gaan het hebben over het veilig doen. Het doen met jezelf. Het doen als je er klaar voor bent. Het niet doen. En vooral: het gewoon doén!

Doe het is niet een ‘gewoon’ voorlichtingsboek met alle technische aspecten van seks, veranderende lichamen en alles wat je nog meer in je biologieboek tegenkomt. Nope. Hannah is nietsontziend, eerlijk en grappig: ze vertelt over haar eigen ervaringen, laat andere mensen aan het woord en geeft je superveel nuttige informatie zonder schooljuf-achtig te worden. Het gaat over masturberen (‘Het is fantastisch!’), slutshaming (‘Als ik tien cent had gekregen voor elke keer dat ik een slet ben genoemd, zou ik een super-deluxe seksspeeltje voor mezelf kunnen kopen.’), maar ook over identiteit, de LBGTQ+-gemeenschap en veel meer.

 

Hannah over haar boek

Hannah maakte natuurlijk al filmpjes, maar had het gevoel dat ze in een boek meer kwijt kon dan in een korte video. Daarbij vindt ze het belangrijk om open te zijn over seks, en zegt ze in een interview: ‘Het is een taboe-onderwerp omdat het vaak heel persoonlijk en privé is. Er wordt vaak over gezwegen, en de zweem van mysterie en alle ‘regeltjes’ die lijken te bestaan hebben er een taboe van gemaakt. Maar het is cruciaal voor jongeren om over seks te leren (en te praten), omdat het iedereens leven beïnvloedt. Of je nou seks hebt of niet, erover praten en erover leren kan je helpen met gezonde relaties, zelfvertrouwen en ontdekken wie je bent.’

 

Zo’n boek schrijven vergt natuurlijk een hoop lef. Is er een onderwerp dat Hannah gênant vindt om over te praten? ‘Nee, vooralsnog ben ik nog niets tegengekomen!’

 

Nog niet overtuigd?

Dan delen we graag een van de grappigste bladzijden uit het boek met je, over de Wormstaart-test. (Jep.)

 

 

 

Je vindt Doe het in de (online) boekhandel! Meer informatie en bestellinks vind je hier.

  • Lotte
  • 29 aug, 2018
  • geen reacties

Deel je opmerking

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.