Dit betekenen jouw dromen

Na het lezen van Silber is dromen nooit meer hetzelfde. Misschien loop jij niet zo levensecht rond in je dromen (en is Henry er helaas niet bij), maar dat betekent niet dat jouw dromen saai zijn…

Met behulp van droominfo stelden we een dromenwoordenboek voor 10 veelvoorkomende droomgebeurtenissen samen.

Boeken
Als je boeken ziet of aan het lezen bent, betekent dat dat je kalm bent. Je zal je doel op een langzame maar zekere manier bereiken. Boeken kunnen ook kennis, intelligentie, informatie en wijsheid betekenen. Dus als je een boek leest over psychologie, betekent dat misschien wel dat je daar geïnteresseerd bent.

Deurbel
Om maar even in de Silber-sferen te blijven: die droomdeur mag je dan niet zien, maar misschien heb je wel eens de deurbel gehoord? Dat betekent dat je open staat voor nieuwe ervaringen. Nieuwe boeken, bijvoorbeeld.

Zwanger
Geef het maar toe: je hebt vast wel eens gedroomd dat je zwanger was. Dit betekent dat jij (of een aspect uit je leven) je aan het ontwikkelen bent. Het kan ook symbool staan voor het ontstaan van een nieuw idee of doel. Het mag dus angstaanjagend zijn, maar het is eigenlijk heel goed!

Dromen1

Achtervolging
Achtervolgd worden betekent dan weer wel iets negatiefs. Meestal ben je dan bang in het echte leven en ren je daarvoor weg. Waarschijnlijk ben je bang voor degene die jou achtervolgt. En ja, dat kun jij zelf dus ook zijn.

Vleugels
Je kent het misschien wel: het ene moment ben je nog gewoon ‘normaal’, het volgende heb je ineens vleugels. In je droom dus, hè. Helaas betekent dat niet dat je binnenkort zal kunnen vliegen, maar dat je een zacht, engelachtig karakter hebt en probeert te ontsnappen aan de stress van het dagelijks leven.

Schietpartij
Ook schietpartijen in je dromen zijn positief (zolang je ze maar niet in het echte leven ziet). Je weet dan namelijk wat je wilt in het leven en werkt daarnaartoe. Als je iemand neerschiet, betekent dat trouwens wel gewoon dat je boos bent op diegene. Of dat je de Touching Juliette-serie te vaak hebt gelezen.

Dromen 2

De speciale Proud Bookjunkie Dreams-sectie (want die ontbrak nog)

Fictieve wereld
Als je droomt dat je in Ravka woont, betekent dat waarschijnlijk dat je helemaal verdiept bent in je boek. Of dat je een book hangover hebt en dat je dat zelfs in je dromen merkt. Geniet er in ieder geval maar van, want wie wil er nu niet in een fictieve wereld leven?

Fictief vriendje
Stel, je zoent met Gideon de Villiers. Tja, die ligt natuurlijk heel erg voor de hand: je bent verliefd geworden op het desbetreffende personage. Daarvoor geldt overigens hetzelfde als bij het vorige punt: gewoon genieten.

Brand in je boekenkast
Een droom over brand in je boekenkast betekent waarschijnlijk dat je heel erg gehecht bent aan je boeken en bang bent dat ze binnenkort iets zal overkomen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je binnenkort gaat verhuizen (en dan kunnen ze beschadigen) of dat je een boek hebt uitgeleend. Extra voorzichtig zijn dus!

Boeken achter glas
Je loopt in een droomboekhandel (letterlijke en figuurlijk) en kijkt met grote ogen om je heen. Dan zie je een (Blossom Books-)boek waar je nieuwsgierig naar bent, maar als je hem wilt pakken, stoten je handen tegen het glas. Help! Dat betekent waarschijnlijk dat je te weinig tijd besteedt aan lezen, waardoor boeken onbereikbaar lijken.

Dromen 3

En, hebben jullie er iets aan? Wat dromen jullie altijd? Als je benieuwd bent wat Liv droomt, kun je hier meer lezen over Silber. Happy dreaming/reading!

Bron foto’s: WeHeartIt

Volg ons op social media

Schrijf je in!


Over Blossom Books

Blossom Books is de gezelligste YA-uitgeverij van Nederland. Onze missie: zo veel mogelijk mensen overtuigen dat lezen niet saai en suf is, maar het geweldigste wat er is. Want wat is er nu beter dan jezelf helemaal verliezen in een andere wereld? Op zoek naar je nieuwe lievelingsboek? Of naar te gekke book-goodies om je liefde voor lezen overal uit te dragen? Dan ben je hier helemaal op de juiste plek. Spread the booklove!