De Notenkraker: hét kerstboek van 2017!

De Notenkraker is nu een tijdje uit en en we zijn er nog steeds niet overheen hoe mooi het boek geworden is! Met zijn mooie illustraties is het een echt collector’s item én het perfecte kerstcadeau. Vandaag zetten we wat redenen op een rijtje waarom De Notenkraker het ultieme kerstboek is!


Het is een klassiek sprookje

Het kan bijna niet anders of je hebt ooit van De Notenkraker gehoord, of tenminste van die grappige poppetjes bij je plaatselijke Action zien staan.

Afbeeldingsresultaat voor nutcracker

Het sprookje is nog steeds ontzettend populair, niet het minst doordat er aan het einde van de negentiende eeuw een succesvol ballet van is gemaakt dat elk jaar wordt opgevoerd. Het werd in 1816 geschreven door de Duitse schrijver E.T.A. Hoffmann en heette toen nog ‘De Notenkraker en de muizenkoning’ (Duits: “Nussknacker und Mausekönig”). In 1844 heeft Alexandre Dumas (die De drie musketiers heeft geschreven!) een bewerking gemaakt van het sprookje, waarna er in 1892 voor het eerste een Notenkraker-balletvoorstelling werd opgevoerd met muziek van Tsjaikovski. Ook al was het ballet eerst niet zo’n succes, de muziek werd alom geroemd en het duurde niet lang voordat het ballet jaarlijks werd opgevoerd!

Afbeeldingsresultaat voor nutcracker ballet

De Notenkraker kan met recht een klassieker genoemd worden en daarom verdient hij een mooi plekje in ieders boekenkast.


Als je De Notenkraker leest, verkeer je meteen in kerstsferen

De Notenkraker speelt zich af tijdens de kerst en zit zo vol fantasie dat je meteen wegdroomt bij de bijzondere gebeurtenissen in het boek. Wat zullen Fritz en Marie dit jaar van peetvader Drosselmeyer krijgen, de raadsman die hen altijd zulke bijzondere cadeaus geeft? Wat is er aan de hand met de Notenkraker en de muizenkoning? En wie is prinses Pirlipat?

Daarnaast heeft Sanna Annukka prachtige illustraties gemaakt, waardoor je helemaal in het boek gezogen wordt. De Notenkraker is het ultieme boek om te lezen bij het licht van de kerstboom!

 

[easy-image-collage id=10533]

Foto: @ohmybookstagram


De Notenkraker hoort bij kerst

Misschien heeft de Notenkraker-gekte Nederland nog niet helemaal weten te bereiken, maar in Amerika is iedereen er helemaal wild van. Zó erg zelfs dat verschillende internationale warenhuizen de afgelopen jaren hun etalages met het thema Notenkraker hebben ingericht! Check deze foto’s:

[easy-image-collage id=10523]


De Notenkraker mag dus echt niet ontbreken op je verlanglijstje voor deze kerst! Vinden wij tenminste.

Fijne feestdagen!