Boek details

De Kraaien. List en Leugens

Leigh Bardugo
De Kraaien. List en Leugens
Gemiddelde waardering
Gemiddeld
De Kraaien. List en Leugens Leigh Bardugo

List en Leugens speelt zich af in de Grisha-wereld, alleen niet in Ravka, maar in Ketterdam.  In haar Skype-interview met ons vertelde Leigh dat deze stad is geïnspireerd op het Nederland uit de 17e eeuw.  In List en leugens worden zes nieuwe personages geïntroduceerd en zul je af en toe een oude bekende tegenkomen…

In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in zijn eentje…

Kaz vertrekt uiteindelijk met een team dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zootje lijkt. Een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon,  een spion die als bijnaam ‘de Schim’ heeft en een Hartenwringer die haar magie vooral gebruikt om te overleven in de sloppenwijken. En dan is er Kaz zelf nog, een dief die gespecialiseerd is in onmogelijke ontsnappingen.

Tijdens hun reis moeten ze dwars door vijandig Fjerda trekken en worden ze belaagd door een andere bende die op hetzelfde doel uit is, maar ook door Grisha die dankzij een mysterieuze drug een bijna onmogelijke, explosieve kracht hebben ontwikkeld. Oh, en tussendoor moeten ze ook proberen om elkaar niet te vermoorden.

List en Leugens wisselt tussen de perspectieven van deze zes personages en neemt je mee naar de uithoeken van de Grisha-wereld: de sloppenwijken van Ketterdam en  de ijzige vlaktes van Fjerda (waar Grisha worden opgejaagd en opgesloten!). Ieder personage heeft zijn eigen verhaal, dat Leigh Bardugo stukje bij beetje ontrafelt en op een fantastische manier door elkaar weeft.

Dit boek is vertaald door Merel Leene.

Twitter mee met #ListenLeugens #DeKraaien

Ebook

€12,99
ISBN: 978 90 206 3303 0

Review

Studente Willemijn van Hees schreef voor De Leesfabriek een recensie over List en Leugens. “Het begin van dit boek was ook echt een knaller! Ik dacht meteen ‘YES! Leigh Bardugo is back! Hier heb ik zo’n zin in!’. Dit moet je gewoon gelezen hebben! Wauw!”

Lees review

Review

Chantal van Jong in Almere vindt List en leugens ‘op de valreep het allertofste boek van 2015!’. Weten waarom? Lees snel verder!

Lees review

Review

Sanne van De Pagina Omslaan las List en Leugens. Haar oordeel veranderde naarmate ze verder lasEn ze heeft haar ships al klaar! 

Lees review

Deel je opmerking

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.