fbpx

Boek details

Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld

Becky Albertalli
Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld
Gemiddelde waardering
Gemiddeld
Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld Becky Albertalli

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.)

Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid. En erger nog: van de identiteit van Blue, aan wie Simon zijn e-mails stuurt.

Opeens wordt het leven van Simon hartstikke ingewikkeld. Blue wordt steeds flirteriger en zijn vrienden begrijpen niet waarom Simon opeens zo in zichzelf gekeerd is. Hij piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd enorm van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je je seksualiteit eigenlijk verantwoorden?

Simon zal uit zijn comfortzone moeten stappen voordat hij eruit geduwd wordt. En dat alles terwijl hij langzaam maar zeker verliefd wordt op de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit.

Simon vs. is verschenen met één ISBN maar TWEE omslagen: een rode en een blauwe! Het gaat tenslotte om de inhoud.

cover_Simon blauw

Lees hier meer over Simon vs.!

Becky Albertalli schitterde met haar debuut in het buitenland al op veel best of-lijstjes:

En binnenkort gaat Simon de hele wereld over:

  • Rechten verkocht in 22 landen
  • Filmrechten gekocht door FOX met productie door het team achter The Fault in Our Stars

Dit boek is vertaald door Astrid Staartjes.

 

Twitter mee met #simonvs

Deel je opmerking

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.