fbpx

Boek details

De Notenkraker

E.T.A. Hoffmann en Sanna Annukka
De Notenkraker
Gemiddelde waardering
Gemiddeld
De Notenkraker E.T.A. Hoffmann en Sanna Annukka

Op dat moment zag Marie iets wat niemand nog was opgevallen. Helemaal achter op de tafel stond een eigenaardig mannetje, heel onopvallend, alsof hij geduldig op zijn beurt wachtte.

Het is kerstavond. Fritz en Marie kunnen niet wachten om hun cadeautjes open te maken. Tussen alle geschenken vindt Marie een vreemd uitziende notenkraker. Nog vreemder: hij komt ’s nachts tot leven. Voordat ze het weet is Marie het middelpunt van een gevecht tussen de Muizenkoning en het andere speelgoed en wordt ze meegenomen naar een wereld van suikerkastelen, chocoladekoningen en echte liefde.

Dit is het klassieke sprookje van de Notenkraker in een spiksplinternieuw, uniek jasje: volledig geïllustreerd door Sanna Annukka (bekend van haar patronen voor Marimekko). Het is zo’n boek dat je in je boekenkast moét hebben, alleen maar om er de hele dag naar te kunnen staren.

 

De Notenkraker is vertaald door Elise Kuip.

Twitter mee met #DeNotenkraker

Review

Bianca van Bibi_books kende De Notenkraker nog niet zo goed, maar het boek sprak haar erg aan: “Er zaten ontzettend veel leuke illustraties in waar ik graag naar keek. Bijna elk pagina had een schitterende illustratie waar je je ogen uit keek.”

Lees review

Review

Monica schrijft op My Perfect Book Life over haar liefde voor boeken. De Notenkraker is haar goed bevallen: “De Notenkraker is niet zo dik, maar toch vol met mooie woorden en fantasierijke zinnen. De prachtige illustraties maken het boek compleet. Een must-have voor in je boekenkast!”

Lees review

Review

Fantasywereld is zeer te spreken over De Notenkraker: “Het klassieke sprookje van Hoffmann was al fijn om te lezen, maar nu al helemaal door de toevoegingen van Annukka!”

Lees review

Deel je opmerking

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.