Muggenland

Een roadtrip
David Arnold

David Arnold staat bekend om zijn gekke, vreemde boeken en Muggenland past precies in dat rijtje. Al in het eerste hoofdstuk geeft de grappige, intelligente, rare hoofdpersoon Mim aan dat ze geestelijk niet in orde is. Hoeveel kun je dan nog geloven van alle passages die erop volgen, die geschreven worden vanuit haar perspectief? En aan welke rol spelen de brieven die Mim schrijft aan haar tante?

Muggenland is een te gek boek dat best wat vraagt van een lezer, maar deze zal ook flink beloond worden met een bijzonder origineel verhaal. Als kers op de taart bevat dit boek misschien wel een van de mooiste bijpersonen ooit: de achtjarige, geestelijk gehandicapte Walt, die iedere lezer in zijn of haar armen zal sluiten.

Na een ruzie met haar vader en stiefmoeder reist Mim in haar eentje naar haar moeder toe, 1524 kilometer verderop. Onderweg ontmoet Mim een bijzonder groepje reisgenoten die haar lange reis een paar onverwachte wendingen geven. Ze sluit bijzondere vriendschappen- bijvoorbeeld met Walt, het achtjarige geestelijk gehandicapte jongetje dat besluit met haar mee te reizen. Om op de plaats van bestemming te kunnen komen, moet Mim de strijd aangaan met haar eigen demonen, en met haar ideeën over liefde, loyaliteit en wat het betekent om normaal te zijn. 

Goed om te weten:

  • Bevat diverse tijdsprongen en het lopende verhaal wordt afgewisseld met brieven aan een onbekende derde
  • Het bijpersonage Walt is een jongetje met het Down-syndroom, wat uniek is binnen de (YA)-literatuur
  • Omdat je als lezer niet helemaal zeker weet of Mim nu wel of niet mentale problemen heeft, weet je niet of ze een betrouwbare verteller is, wat haar reisverhaal extra interessant maakt.
336 pagina's
Paperback € 18,50
E-book € 9,99
ISBN: 9789463491204

Categorieën

  • Contemporary
  • Literaire YA

Thema's

  • Familie / vriendschap
  • Fysieke en mentale beperkingen
  • Reizen

Downloads

Koop dit boek bij

Anderen lazen ook

De Kids of Appetite

Wat als dit het is

Wat als dit het is

De afstand tussen jou en mij

Ik geef je de zon

Ik geef je de zon