Heerestraat & Rozenlaan

Mijn rampzalige leven in twee huizen
Carlie van Tongeren

Op aanraden van niemand minder dan Edward van de Vendel, stuurde Carlie van Tongeren haar manuscript naar ons, en dat bleek een perfecte match! Heerestraat & Rozenlaan werd haar debuut, en werd direct genomineerd voor enkele prijzen (Lang zullen we Lezen, Prijs van de Jonge Jury en Jonge Jury debuutprijs). Ze behandelt belangrijke thema’s als gescheiden ouders, samengesteld gezin en depressiviteit zonder het al te zwaar te maken. Door de toegankelijke manier van vertellen zal menig leerling die moeite heeft met het oppakken van boeken

Nina’s ouders zijn net gescheiden. Dat betekent niet alleen dat Nina vanaf nu elk weekend met een enorme weekendtas heen en weer moet fietsen tussen twee huizen, maar ook dat ze in sneltreinvaart moet wennen aan de nieuwe situatie. Aan de nieuwe vriendin van haar vader bijvoorbeeld, die twee kinderen heeft: Lindi (type valse stiefzus) en Mark (headbangende metalfan). En aan het feit dat haar moeder als een zombie-in-pyjama door het huis wandelt. 
Eigenlijk heeft Nina het al druk genoeg met voetbal, vriendinnen en haar laatste schooljaar – en nu komt dit er ook nog bij. Hoe moet ze dit in hemelsnaam allemaal tegelijk doen?

 

Goed om te weten

  • Zeer geschikt voor de onderbouw
  • Bevat wisselende opmaak voor Whatsappgesprekken met vriendinnen en ‘De-Zo-Had-Het-Moeten-Gaan-dialoog’
272 pagina's
Paperback € 17,99
E-book € 9,99
ISBN: 978 94 6349 125 9

Categorieën

  • Contemporary

Thema's

  • Familie / vriendschap

Downloads

Koop dit boek bij

Anderen lazen ook