fbpx

Auteur details

Becky Albertalli

Becky Albertalli

Becky Albertalli is de auteur van het boek Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld en De voordelen van onbeantwoorde liefde. Ze schrijft al sinds ze op de kleuterschool zat (die verhalen gingen voornamelijk over haar huisdieren) en schreef een tragisch toneelstuk op haar twaalfde.

Becky is geboren in Atlanta in de Verenigde Staten. Ze las in haar jeugd vooral véél boeken uit de Babysittersclub- en Sweet Valley High-series, tot ze op haar zestiende Harry Potter ontdekte. Ze heeft psychologie gestudeerd in Connecticut en ging voor haar studie naar St. Andrews in Schotland (en dus niet omdat Prins William daar toen was, ahum). Na haar studie verhuisde ze naar Washington, D.C., waar ze een gecertificeerd klinisch psychologe werd. Zeven jaar lang werkte ze met LHBT (lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender) kinderen, tot ze ontslag nam wegens haar zwangerschap én om Simon te schrijven. Overigens gebruikt ze nóóit de verhalen van haar cliënten! Vertrouwelijkheid is heilig. Ze woont nu in Roswell in Georgia met haar man en twee zoons.

Simon vs. won de William C. Morris Award voor Best Young Adult Debut of the Year in 2016 en stond op de longlist voor de National Book Award.

Becky…
…heeft, net als Simon, een enorme voorliefde voor Oreo’s – het liefst eet ze ze met ijs of compleet ondergedompeld in melk.
…is verder ze een heel kieskeurige eter.
…is drie jaar ouder dan haar zus en twaalf jaar ouder dan haar broer.
…luistert nooit naar muziek wanneer ze schrijft.
…zou Ik geef je de zon meenemen naar een onbewoond eiland.

Auteursfoto © Decisive Moment Events

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.