Alles over LOVE, SIMON

Love, Simon draait sinds een week in de bioscoop en is volop in het nieuws. Alles wat jij moet weten over de film (no spoilers!).

 

 

Love, Simon

Love, Simon is de verfilming van het boek Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Albertalli. Dat boek verscheen in 2016 en is nog steeds te koop (met die te gekke omslag van Lennart Wolfert), maar we hebben ook een speciale filmeditie laten maken!

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.) Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid. En erger nog: van de identiteit van Blue, aan wie Simon zijn e-mails stuurt.

Opeens wordt het leven van Simon hartstikke ingewikkeld. Blue wordt steeds flirteriger en zijn vrienden begrijpen niet waarom Simon opeens zo in zichzelf gekeerd is. Hij piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd enorm van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je je seksualiteit eigenlijk verantwoorden?

Simon zal uit zijn comfortzone moeten stappen voordat hij eruit geduwd wordt. En dat alles terwijl hij langzaam maar zeker verliefd wordt op de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit.

Alles wat je moet weten over de film

  1. Love, Simon is de eerste romantische komedie geproduceerd door een toonaangevende Hollywood-studio (20th Century Fox) met een homoseksuele hoofdpersoon.
  2. Nick Robinson wilde eigenlijk niet meer in high school-films spelen, maar voor Love, Simon maakte hij een uitzondering.
  3. De cast heeft bijna twee weken met elkaar doorgebracht voordat het filmen begon, om elkaar te leren kennen. Greg Berlanti (de regisseur) wilde dat zodat de vriendschap authentieker zou zijn.
  4. De scène met het gesprek tussen Simon en zijn moeder (waar iedereen bij moet huilen) stond niet in het script, maar was een idee van Jennifer Garner.
  5. Sommige berichtjes op de krijtbordmuur van de kamer van Simon zijn geschreven door Becky Albertalli. (Er staat zelfs Becky was here, maar dat kun je in de film niet zien.)
  6. Op Simons boekenplank staan boeken van Adam Silvera, Sabaa Tahir, Angie Thomas en van Becky zelf. In de boekenkast van Martin staat een boek van David Arnold.
  7. Becky Albertalli en Adam Silvera hebben zelfs een mini-cameo in de film. Becky praat in de kantine met een paar studenten (ver op de achtergrond) en tijdens het Halloweenfeestje zijn ze er ook – Adam Silvera in een roze eenhoorn-onesie!

 

Everybody loves Simon

We schreven eerder al een artikel met deze titel, want wij wisten natuurlijk al dat je Simon in je hart sluit als je Simon vs. eenmaal hebt gelezen. Maar nu is iedereen om! Dit zijn een aantal reacties op de film:

Ook naar Love, Simon?

De film draait in alle grote bioscopen (Pathé, Vue, Kinepolis) en ook in de meeste kleinere bioscopen. Je vindt alle info en bioscopen op lovesimon.nl. Dus koop een kaartje, Oreo’s en vergeet je zakdoekjes niet – veel plezier!